Over Anoek

Anoek BreuneseMijn naam is Anoek van Leeuwen. Mijn ervaring ligt op het gebied van personeelsvoorziening, HR-manager en coaching van ondernemers, managers, werknemers en mensen die mentaal en lichamelijk niet lekker in hun vel zitten.

Het runnen van twee bedrijven met alle druk, stress en verantwoordelijkheden heeft ervoor gezorgd dat ik de minder leuke kant heb ervaren van het ondernemerschap. Ik ben ervaringsdeskundige in het opgebrand en uitgeblust zijn, niet lekker in je vel zitten, uitstelgedrag, opgejaagd gevoel hebben, slecht slapen, altijd maar ‘aan’ staan. etc. Kortom ik was Burn-out!

Om zelf uit de Burn-out te komen ben ik van alles gaan proberen. Zoals bijvoorbeeld hele dagen slapen, niets doen, gesprekken met een psycholoog, Netflixen en niemand meer zien en spreken want ik was zo moe en voelde me zo neerslachtig. Maar daar werd ik niet ‘beter’ van. Zo goed als het kon ben ik me gaan verdiepen in ons brein en ben ik gaan uitproberen wat werd aanbevolen om te doen. Omdat ik steeds meer ging begrijpen hoe ons brein en lichaam werken, werd het voor mij makkelijker te begrijpen wat er nu met mij aan de hand was. En vooral hoe ik ervoor kon zorgen dat ik me mentaal en lichamelijk weer kon opladen.

Binnen 3 maanden was ik een ander persoon. Ik had weer meer energie, voelde me gelukkiger en had veel meer rust, focus en balans. Door mijn eigen ervaring werd ik gestimuleerd om mijn coaching ervaring uit te breiden en ben ik opleidingen gaan volgen. Dit heb ik gedaan bij het opleidingsinstituut van Charlotte Labee en ben ik een gecertificeerde Brain Balance Coach. Ik werk met de Brain Balance methode volgens de klinische psyco neuro immunologie en orthomoleculaire geneeskunde. Het is nu mijn missie om mijn ervaring met Burn-out te delen en mensen te helpen die mentaal en fysiek niet lekker in hun vel zitten.

Als Brain Balance coach ben ik gespecialiseerd om mensen die mentaal en lichamelijk niet lekker in hun vel zitten, weer vitaal te laten worden en neem ik ze mee in de wondere wereld van ons brein. Door een aantal stappen te doorlopen leer ik mensen weer grip te laten krijgen op hun leven en gezondheid, waardoor ze thuis en op hun werk meer geluk ervaren. Belangrijk dat het allebei in balans is want zonder (gezonde) mentale weerbaarheid en wendbaarheid behaal je zowel zakelijk als privé geen ècht succes. Ik combineer graag mijn ervaring op het gebied van het bedrijfsleven met vitaliteit. Soms ligt de nadruk wat meer op bedrijfsmatig vlak vanuit mijn expertise HR, en organisatieontwikkeling en soms wat meer op vitaliteit en (werk)geluk. Zo heeft de minder leuke kant van het ondernemerschap een positieve wending gekregen!

Daarnaast ben ik Sparringpartner voor ondernemers en specialist op HR-vlak, recruitment en organisatieontwikkeling. Gericht op kwaliteitsverbetering/proces efficiëntie en stuur op omzet, rendement en (duurzame) kwaliteit. Coachende, adviserende en ondersteunende rol richting directie, managers en medewerkers op allerlei gebieden. Ervaring met het aansturen van teams, begeleiden van langdurig zieken en preventief ziekteverzuim.
De groei en krimp in omzet en omvang van mijn eigen bedrijf en alle uitdagingen die daarbij komen kijken zoals (juiste) keuzes maken en omgaan met grote verantwoordelijkheden, hebben ervoor gezorgd dat ik op veel vlakken ervaring heb opgedaan en mezelf heb kunnen ontwikkelen.
Naast mijn persoonlijke ervaringen binnen mijn eigen bedrijf heb ik voor mijn werk ook bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. Ik heb veel ondernemers, managers en werknemers gesproken en gezien hoe zaken binnen bedrijven wel of juist niet geregeld zijn. Dat maakt dat ik een breed referentiekader heb waardoor ik automatisch steeds meer de adviserende en coachende kant op ben gerold. Ik herken veel issues waar ondernemers mee te maken krijgen. En of je nu een ZZP’er bent of eigenaar van een multinational, we ervaren allemaal druk, uitdagingen en moeten keuzes maken. De vraagstukken zijn vaak hetzelfde en verschillen in mate van grootte.

Na mijn studie Personeel & Arbeid, gericht op Arbeidsvoorziening, ben ik in de uitzendbranche terecht gekomen. Na een leuke tijd bij een aantal multinationals heb ik daarna de bewuste keuze gemaakt om bij een regionaal bureau te gaan werken, A&E Personeelsdiensten. Eerst als werknemer en daarna als eigenaar. Ik heb in de afgelopen jaren heel veel ervaring opgedaan zoals de bedrijfsovername. In eerste instantie met een compagnon en vanaf 2013 zelfstandig. Daarnaast het overleven van de pittige crisis die vanaf 2009 met ups en downs tot eind 2014 heeft geduurd. En de verkoop van mijn bedrijf in 2019. Naast de praktijkervaring heb ik opleidingen gevolgd zoals Personeelsmanagement en coaching en diverse masters aan de Nyenrode Universiteit op het gebied van bedrijfskunde voor HR zoals HR-strategie, financieel management en effectief investeren in mens en organisatie. Dat maakt dat ik me heb ontwikkeld tot een strategisch businesspartner.

De ervaring om eerst als werknemer in de uitvoering te zitten en daarna als ondernemer bezig te zijn met het aansturen van een aantal vestigingen is onbetaalbaar. Ineens ben je bezig met in- en doorstroom en de ontwikkeling van personeel, beloningsbeleid, arbeidsvoorwaardenbeleid, arbeidsomstandigheden, verzuimbegeleiding, structurering, procesbeheer, facilitaire zaken, automatisering en financiën.

Mijn aanpak is altijd persoonlijk, mensgericht, duidelijk, met gepaste humor en streng maar rechtvaardig. Ik ben ervan overtuigd dat je met een keiharde aanpak vanuit één oogpunt niet het gewenste resultaat voor beide partijen bereikt. Je creëert meer draagvlak door het op een democratische manier aan te pakken. Maar op de momenten dat een keiharde aanpak niet anders kan, deins ik daar uiteraard ook niet voor terug. Ik werk graag met doelen om de verwachtingen goed te managen. Daarnaast ben ik zeer resultaatgericht waardoor ik heel betrokken en met passie aan de slag ga.